Συνταγές

Image

 

Καλή απόλαυση !

Πανακότα άγριας λεβάντας μωβ

150γρ πλήρες φρέσκο γάλα
350γρ κρέμα γάλακτος 35/ λιπαρα
6γρ ζελατίνες
65 Γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας
5 άνθη άγριας λεβαντας μωβ
2κ.γ. Μέλι ανθέων

Για την αρωματική μας πανακότα αρχικά θα βάλουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν .
Έπειτα θα βάλουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και θα ρίξουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κλωνάρι βανίλιας (αφού σχισουμε με ένα μαχαιράκι να βγουν και οι σπόροι) και τα 100 Γρ από την κρέμα γάλακτος.
Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα άνθη άγριας λεβαντας «μωβ» και θα καλύψουμε με μεμβράνη την κατσαρόλα.
Όταν αρχίσει τα βράζει τότε θα βγάλουμε από τη φωτιά το μείγμα και θα το αφήσουμε για 5’ σε θερμοκρασία δωματίου για να βγουν όλα τα αρώματα της λεβαντας και της βανίλιας.
Μετά θα προσθέσουμε και τις ζελατίνες αφού τις στύψουμε καλά με τα χέρια μας και θα χρυπησουμε για λίγο με ένα σύρμα χειρός.
Τέλος θα βάλουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και θα ανακάτεψουμε ελαφρά. Θα αφαιρέσουμε το κλωνάρι βανίλιας και τα άνθη άγριας λεβάντας.
Είμαστε πλέον έτοιμοι να γεμίσουμε φορμάκια και να τα βάλουμε στο ψυγείο για 4 ώρες για να πήξουν καλά.
Όταν είναι να σερβίρουμε, τότε θα ξεφορμαρουμε και θα συνοδεύσουμε με λίγο μέλι και τριμμένη άγρια λεβαντα « Μωβ"

Σως άγριας λεβαντας «μωβ2» με λεμόνι

120αρωματικό ελαιόλαδο άγριας λεβαντας « μωβ2»
2γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 απαλή μουστάρδα
25 ml χυμος φρέσκου λεμονιού
Αλάτι -πιπέρι
Λίγο νερό (αν χρειαστεί)

Για αυτή τη μοναδική σως    που συνοδεύει     υπεροχα   τις σαλάτες, το ψητό ψάρι, το λευκο κρέας , θα χτυπήσουμε με σύρμα (η στο μπλέντερ) το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη , τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο.
Μετά θα προσθέσω αργά , την ώρα που χτυπώ το μείγμα ,το αρωματικό ελαιόλαδοι μωβ 2 ώστε να ενσωματωθεί σωστά.
 
Η σως είναι έτοιμη αν θέλουμε να είναι πιο αραιή, θα προσθέσουμε λίγο νερό .
 
 
© 2019 All Rights Reserved. Designed By EWS

Search